Béčko poprvé ztrácí body, doma podlehlo Ivančicím 25:27

Maloměřice čekal zápas z kategorie těch složitějších. Do Komustr Areny zavítaly Ivančice, tedy tým pohybující se již několik let na špici 2. ligy mužů.

Hosté začali ukazovat svou kvalitu již od úvodních minut. V průběhu poločasu odskočili o 4 góly, a to zejména díky nedůrazné obraně Maloměřických. Ti nechávali svého soka zakončovat ze střední vzdálenosti bez kontaktu a Ivančicím tak výrazně ulehčovali útočnou fázi. Naštěstí se domácím podařilo seskupit síly i koncentraci a skóre do konce poločasu dorovnat.

Do druhé půle vstupovaly oba celky za stavu 13:13. S ohledem na dosavadní průběh utkání se mohlo jevit, že Maloměřice konečně našly svůj herní rytmus a nenechají si utkání takzvaně utéct. A to se plnilo, avšak pouze v první desetiminutovce. Domácí v té chvíli vedli 16:14, nicméně poté došlo k vyloučení a Ivančice v přesilové hře dokázaly skóre otočit a následně navýšit. Maloměřice se pak dostaly pod tlak. V útoku tak docházelo k nedisciplinovanému a mnohdy zbrklému zakončení a na obraně se upustilo od důrazu i kompaktnosti. I navzdory několika vyloučení hráčů Ivančic ke konci poločasu Maloměřice doma prohrály 25:27.

Nejpilnějšími střelci byli Filip Erbes (7), František Štěpánek (4) a Jan Drásal (4).