Příchod střelce do Majlontu

V samém závěru přestupního období, hlásí extraligový celek házené SHC Maloměřice Brno příchod dalšího hráče s potřebnými zkušenostmi a dostatečnou kvalitou, tentokrát levoruké střelecké spojky Josefa Jonáše z Lovosic. Střelbu z delší vzdálenosti potřebují v „Majlontu“ posílit, jak ukázalo první utkání s Duklou Praha, kdy se „zelení“ gólově prosazovali většinou z úrovně brankoviště. 

„ Při momentální absenci střeleckých spojek z naší pravé strany, kde mám na mysli mladého Filipa Erbese (v přípravě se potýkal se zdravotními problémy a není stále fit) a zkušeného Tomáše Osoby (delší dobu mimo tréninkový proces) jsme kvalitního hráče na tento post nutně potřebovali. Když k tomu připočtu ještě zranění střední spojky Lukáše Koubka, který také dokáže kvalitně vystřelit z delší vzdálenosti, jsem velmi rád, že se nám podařilo posílit střeleckou sílu až o takto kvalitního hráče.“ Sdělil trenér Vít Musil.

Josef Jonáš je kmenovým hráčem extraligového HK FCC Město Lovosice a na tom se nic nemění, protože do Maloměřic přichází na limitovaný přestup. Šestadvacetiletý rodák z Kobylis, pyšnící se titulem mistra ČR v kategorii staršího dorostu, prošel všemi kategoriemi mládežnických reprezentací. Do Lovosic přišel po tříletém působení v Dukle Praha, když mezitím stihl odehrát ještě sezónu v mistrovském Talentu Plzeň.

„ Vzhledem k momentálnímu přetlaku spojek na pravé straně, kde jsme posílili o zahraniční hráče, by Josef u nás nejspíš nedostal tolik herního prostoru, který vzhledem k jeho výkonnosti zasluhuje,“ řekl nám Vojta Srba, sportovní ředitel Lovosic. „Neradi bychom ho v jeho kariéře brzdili menším herním zatížením, zároveň ale o něj nechceme a nehodláme přijít, proto jsme se dohodli s Maloměřicemi na limitovaném přestupu. Tam víme, že herního prostoru a kvalitního zázemí se mu dostane v pro něj potřebné míře. Nadále zůstává členem našeho kádru a v případě, že bychom se vinou zranění dostali do nepříznivé situace, je kdykoliv možnost jeho okamžitého návratu. S Majlontem jsme v minulosti spolupracovali několikrát, a víme, že je na ně spoleh,“ doplnil Vojtěch Srba.

Tyto slova potvrzuje ostatně i sám Josef Jonáš. „V Lovosicích najednou nastala situace tří pravých spojek. Náhodně přišel zkušený švéd Johnsson, u kterého se předpokládá, že dostane většinu zápasového času na hřišti. Mně se zjevila nabídka jít na limitovaný přestup do Maloměřic, kde bych měl naopak dostat většinu zápasových minut já. Pro mě se toho zase tolik nemění, převážnou většinu času budu trénovat v Lovosicích. Doufám, že Maloměřicím pomůžu vyhrávat. Už první kolo na Dukle ukázali, že se s nima musí počítat. Letos bude liga ještě vyrovnanější. Do šatny se nejvíc těším na Kubu Koňaříka, s kterým jsem hrál v Lovosicích a prošel mládežnické reprezentace. Samozřejmě se těším i na Brno, až se půjde oslavit nějaká domácí výhra.“

Zeptali jsme se tedy i Jakuba Koňaříka na to, co jeho příchodu říká a evidentně jsme ho překvapili. „ Ty jo, to jsem hrozně rád, že přijde. Určitě je to velká posila po herní stránce i jako kluk do party je dobrej a zcela jistě zapadne, (chvilka zamyšlení a teď už vzkaz Josefovi)  A tím bych tě chtěl u nás na Majlontě přivítat, ať se ti tu líbí a vsítíš svoji zákeřnou levačkou plno branek. Místo v šatně ti samozřejmě držím.“

Jediné co může trenéra Musila mrzet je, že nemůže využít služeb nové posily v nadcházejícím sobotním utkání v Novém Veselí. Vzhledem k situaci, že celý tým Lovosic je momentálně v karanténě, nemůže bohužel Josef Jonáš i přes jeho negativní test na Covid nastoupit.

 

Ota Veselý