Špatný výkon domácích znamenal jasnou výhru pro Jičín

Třetí z víkendových zápasů mezi Maloměřicemi a Jičínem dopadl jednoznačně ve prospěch Jičína. Už o poločase vedli Jičínští vysoko 14:8 a ani ve druhé půli nedali domácímu výběru šanci.

Domácí nezachytili nástup Jičína, nedokázali překonávat postavenou obranu soupeře a z rychlých protiútoků hosté odskočili pěti brankami na 0:5, na což domácí trenér reagoval oddechovým časem. První branku se podařilo vstřelit hráčům Maloměřic až v deváté minutě a o minutu později přidali Maloměřice i druhou branku. Jičín však nepřipustil návrat Maloměřických do utkání a postupně díky postavené obraně zvyšoval svůj náskok, přičemž Maloměřickým hráčům absolutně chyběla střelba z devíti metrů a ze šesti metrů se prosazovali pouze sporadicky. Konečné skóre prvního poločasu tak skončilo 8:14 a to díky několika skvělým zákrokům maloměřického brankáře Michala Mazače. Ve druhém poločase se obraz hry prakticky nezměnil, kdy hráči Jičína dominovali nad maloměřickými prakticky ve všech oblastech hry. Zákonitě tak navyšovali své vedení a zápas tak dovedli do vítězného konce se závěrečným skóre 20:34.

 

 

„Dávali jsme si velký pozor na ten začátek utkání, hráče jsme na to speciálně připravovali i vzhledem ke zkušenostem z jara, kdy jsme tady odehráli podobné utkání. Do 20. minuty prvního poločasu jsme byli pozorní na obraně, dávali jsme velmi lehké góly z přechodu do rychlého protiútoku. Pak tam přišly nějaké technické chyby a nepozornosti v obraně a do poločasu jsme šli s šestigólovým náskokem. Zachytili jsme ale dobře nástup do druhého poločasu a tam si myslím, že jsme to definitivně zlomili a dohráli jsme to utkání v pohodě,“ hodnotil průběh zápasu trenér Jičína Petr Mašát.

Trenér Maloměřic Vít Musil byl pochopitelně zklamán. „Bohužel jsme vstoupili do utkání tím nejhorším způsobem, který existuje a od toho se odvíjelo celé utkání. Těch věcí, které nám dnes nefungovali, je strašně moc, asi bych to shrnul, že jsme selhali jako kolektiv a neodehráli jsme tento zápas se správným týmovým nasazením. Rozhodně jsme zahráli nejhorší zápas v soutěži a i v přípravě a nedokázali jsme se z toho po celou dobu utkání vzpamatovat. Řada hráčů se musí nad svým dnešním přístupem k utkání zamyslet,“ okomentoval výkon svěřenců Musil.