Herní výbuch v Plzni

TALENT TÝM PLZEŇSKÉHO KRAJE – SHC MALOMĚŘICE BRNO 48:18 (25:5)

Naprosto jednoznačnou záležitostí od úvodního do závěrečného hvizdu bylo utkání mezi Plzní a Maloměřicemi. Hosté neměli na body tentokráte žádný nárok a Talent svým divákům spíše než drama nabídl v jediném nedělním extraligovém utkání gólové hody.

Vedení Maloměřic 0:1 po gólů Michala Dostalíka nemělo v kontrastu dalších minut a celého utkání příliš velkou váhu. Tomáš Nejdl totiž odstartoval sérii třinácti plzeňských gólů, na kterou nedokázali hosté odpovědět. Při chuti byl pivot Jakub Šindelář, který v tomto úseku stihl vstřelit pět ze svých jedenácti gólů. Plzeň mohla dát šanci širší lavičce, naopak hvězda domácích, Milan Škvařil, se na střeleckou listinu tentokráte nezapsal. O jeho góly se ale spolehlivě dělil celý kádr, Talent nedal svému soupeři téměř žádný prostor ani u vlastní brány. Poločasové vedení o dvacet gólů je více než výmluvné, co se rozložení sil týče. Druhý poločas gólově otevřel Michal Tonar, góly přidával také Marek Korbel. Náskok domácího týmu postupně rostl, na 35:9 zvyšoval Leonard Kaplan, desátý gól Majlontu vstřelil Michal Dostalík. Ten také celé utkání svým pátým gólem v utkání ukončil, deset vteřin před závěrečnou sirénou snižoval na konečných 18:48.

„Myslím si, že v polovině první půle bylo rozhodnuto. My jsme to tak chtěli, proto jsme neimprovizovali se sestavou a od začátku jsme nasadili osvědčené hráče, tedy až na Milana Škvařila. Chtěli jsme takto do zápasu vstoupit, abychom mohli ve zbytku utkání dát šanci klukům, kteří nedostávají tolik času v jiných zápasech. Dan Režnický má lehkou nemoc, ale váhali jsme, zda ho nominovat do zápasu. Věděli jsme však, že utkání zvládneme i bez něj, takže jsme ho nechali odpočívat, aby byl fit na Lovosice,“ prozradil po zápase plzeňský trenér Petr Štochl. „Ve své krátké trenérské kariéře jsem takový výsledek ještě nezažil. Kéž by jich ale bylo víc. Filip Herajt odchytal dobře minulý zápas ve Frýdku, Karel byl u porodu syna a v průběhu minulého týdne přišel o pár tréninků. Takže jsme ho chtěli nechat zachytat. Mám radost, že jsme proti Maloměřicím dominovali. Líbilo se mi, jak kluci přistoupili k zápasu. Nicméně v Lovosicích to bude úplně jiný zápas. S nimi to bude složitější a mnohem víc nás prověří.“

Zdroj: handball.cz