Koho v maloměřickém dresu už neuvidíte…..

Házenkáři z brněnských Maloměřic před svojí čtvrtou sezónou v nejvyšší soutěži Extraligy ČR mužů důkladně přestavěli kádr. V posledních dvou měsících sáhli k razantním změnám v kádru a rozloučili se i s řadou svých bývalých opor. Celkový počet odchodů hráčů z klubu tak činí nezvykle vysoké číslo 10.

Již v průběhu minulé sezóny opustil v měsíci lednu maloměřické házenkáře Viktor Hastík, který přestoupil do kvalitnějšího týmu SKP Frýdek – Místek. Bezprostředně po posledním utkání se s bohatou hráčskou kariérou rozloučili opory Jirka Havlát a Lukáš Vítek. Rovněž se realizoval již dříve avizovaný odchod oblíbené levé spojky L‘. Hlipaly, který přestoupil do konkurenčního HBC Ronal Jičín. Oslabení se dotklo i realizačního týmu, kdy poměrně nečekaně těsně před koncem soutěže opustil mužstvo asistent hlavního trenéra Jiří Řezník.

Dále již v klubu SHC Maloměřice Brno v následující sezóně nebudou působit tito hráči:

Michal Dostalík – pivot, konec smlouvy

Vít Kučera – spojka, konec smlouvy

Tomáš Musil – spojka, přestup pravděpodobně do Tatranu Bohunice

David Popela – spojka, návrat do mateřského klubu TJ Sokol Telnice

Vojtěch Hotárek – spojka, přerušení kariéry

Robert Ždánský – křídlo, přerušení kariéry

Pro dlouhodobé zranění kolene nebudete mít možnost vidět nejméně po celou první polovinu sezóny Františka Geista, který hostoval do Maloměřic z Tatranu Litovel. Ze stejného důvodu se nepodařilo realizovat přestup pravého křídla Michala Vaňka z německého HC Blankenburg do Maloměřic. Z celkových 23 členů týmu tak opustilo kádr 10 hráčů, což je necelá polovina hráčů. Na přehled nově příchozích hráčů a také podrobný plán přípravy maloměřických házenkářů se můžete těšit v nejbližší době v dalších zprávách.

Ota Veselý