Těsná prohra Maloměřic B v dramatickém utkání s Bohunicemi

(ilustrační obrázek)

V sobotu 21. září 2024 se naše „béčko“ SHC Maloměřice Brno utkalo s rezervním týmem Tatranu Bohunice v zápase 2. ligy mužů. Vyrovnaný souboj, který se odehrál v hale Bohunice, nabídl napínavý závěr, ale bohužel jsme odcházeli z utkání těsně poraženi výsledkem 29:30.

Začátek utkání byl slibný pro domácí Tatran Bohunice, když se Petr Novák prosadil hned v první minutě a Vojtěch Souček vzápětí zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Bohunice, zejména díky Vojtěchu Součkovi a Robertu Chytrému, se ujaly vedení, ale naši hráči, vedení Martinem Jirákem (10 gólů), rychle srovnali krok. Skóre se postupně přelévalo z jedné strany na druhou, přičemž do konce prvního poločasu jsme se několikrát přiblížili vedení. Poločas skončil remízou 14:14.

Druhý poločas byl stejně napínavý, ani jeden z týmů nedokázal odskočit na větší náskok. Martin Jirák, který byl hlavním tahounem naší ofenzívy, vedl tým skvělým výkonem. Bohunice se však držely ve hře díky Petru Novákovi a Robertu Chytrému, kteří byli nebezpeční po celý zápas.

V samotném závěru jsme se pokoušeli vyrovnat, když nás Ondřej Michálek a Tomáš Šlezinger gólově přiblížili na rozdíl jediné branky. Bohunice si však díky pevné obraně udržely těsné vítězství 30:29.

I přes těsnou prohru jsme viděli bojovný výkon našeho týmu, který se až do poslední minuty snažil o vyrovnání. Věříme, že v příštím utkání dokážeme zlepšit hru a získat cenné body. Děkujeme našim fanouškům za podporu a těšíme se na další zápas !

Ota Veselý