Starší žáci SHC Maloměřice Brno na turnaji v Sokolnicích: Vybojované vítězství, ale dvě porážky

V neděli 22. září 2024 se starší žáci SHC Maloměřice Brno zúčastnili druhého kola Jihomoravské ligy, které se konalo v Sokolnicích. Turnaj přinesl tři náročné zápasy, ve kterých Maloměřice zaznamenaly jedno vítězství, ale bohužel i dvě porážky.

V úvodním utkání proti Házené Legata Hustopeče si Maloměřice připsaly důležité vítězství 27:23. Tým předvedl soustředěný výkon, především díky skvělým střelcům Davidu Pištělákovi a Radku Makel’ovi, kteří výrazně přispěli k úspěchu.

Druhé utkání proti Sokolu Juliánov však přineslo zklamání. Juliánov měl hru pod kontrolou a Maloměřice se musely smířit s porážkou 13:21. Ani tentokrát bojovnost nechyběla, ale soupeř byl v tomto zápase příliš silný.

Nejtěžší zkouškou byl poslední zápas proti domácímu týmu Sokol Sokolnice, který prokázal svoji sílu a dominoval po většinu zápasu. Maloměřice podlehly výsledkem 21:31, ale i v tomto utkání tým ukázal bojovného ducha, zvláště v útoku.


Výsledky SHC Maloměřice Brno z turnaje v Sokolnicích:

  • SHC Maloměřice Brno – Házená Legata Hustopeče: 27:23
  • SHC Maloměřice Brno – Sokol Juliánov: 13:21
  • SHC Maloměřice Brno – Sokol Sokolnice: 21:31

Maloměřice se po dvou kolech drží na 8. místě s bilancí dvou výher a čtyř porážek. Nejlepším střelcem týmu zůstává David Pištělák, který s 37 brankami figuruje mezi top střelci ligy. Radek Makel‘ má na svém kontě 30 branek, což z něj činí další klíčovou oporu týmu.

Starší žáci SHC Maloměřice se v dalších zápasech pokusí zlepšit své výkony a přidat další vítězství. I přes porážky tým ukázal, že má potenciál a bojovného ducha.

Přejeme našim hráčům hodně štěstí do nadcházejících zápasů!

Ota Veselý