Maloměřice B zvítězily nad béčkem Litovle

V sobotu 28. září 2024 se v hale Maloměřice odehrálo utkání 2. ligy mužů, ve kterém domácí tým SHC Maloměřice Brno B přivítal juniory Tatranu Litovel. Naše béčko předvedlo přesvědčivý výkon a po dominantním průběhu zvítězilo 33:26.

Náš tým začal zápas ve velkém tempu a rychle si vybudoval náskok. První branku vstřelil Michal Havelka už po 33 vteřinách hry, a brzy ho následoval Martin Jirák, který byl jedním z klíčových hráčů Maloměřic. Jirák zapsal sedm branek, z toho jednu ze sedmičky, a výrazně přispěl k vedení svého týmu. Hostující Litovel sice několikrát srovnala krok, ale naši hráči rychle odpovídali a držely si vedení. První poločas skončil za stavu 15:12 ve prospěch domácích.

V druhém poločase Maloměřice pokračovaly v soustředěném výkonu a postupně navyšovaly náskok. Klíčovým momentem byl začátek druhé půle, kdy jsme odskočili na 19:13 díky dvěma brankám Jana Drásala, který si připsal celkem pět gólů. Na hřišti dominovali i další hráči – Michal Havelka se čtyřmi brankami a Dario Zanki, který skóroval třikrát.

Juniory Litovle táhli Jakub Pavlík a Adam Zifčák, kteří se postarali každý o čtyři branky, a Michal Coufal s pěti góly. I přes jejich snahu však domácí kontrolovali hru a soupeři nedovolili přiblížit se na nebezpečný rozdíl.

Domácí tým trenéra Víta Musila ukázal, že má široký kádr, který dokáže skórovat z různých pozic, a také zvládal disciplinované bránění. Maloměřice si nakonec došly pro jasné vítězství 33:26 a díky zisku první dvou bodů se posunuly na 9. místo v tabulce druhé ligy.

„Jsem spokojen s tím, jak kluci zápas zvládli. Dokázali jsme reagovat na snížení náskoku a stále jsme udržovali hru pod kontrolou. Tým má potenciál a stále se zlepšuje,“ pochvaloval si po zápase trenér Musil.

Maloměřice B se nyní mohou těšit na další zápasy, kde budou chtít pokračovat na vítězné vlně a sbírat další body v druhé lize.

SHC Maloměřice Brno B 33:26 Tatran Litovel junioři

Nejlepší střelci SHC Maloměřice B:
Martin Jirák – 7 branek (1 ze sedmičky)
Jan Drásal – 5 branek
Michal Havelka – 4 branky

Ota Veselý