Karviná nás jasně přehrála

SHC Maloměřice – HCB Karviná 27:42 (10:19) – statistiky

Tým Maloměřic vstoupil do zápasu s odhodláním napravit vysokou prohru z Plzně, ale hosté z Karviné od začátku utkání diktovali tempo a navyšovali skóre. V 15. minutě zvyšoval Široký z rychlého útoku na 11:6 z pohledu Karviné a domácí si vybrali oddechový čas. Nápor hostujícího týmu ale nezastavili a ti odskočili na poločasový výsledek 19:10 pro Karvinou. Druhý poločas pokračoval v nastaveném trendu a hosté si v klidu dokráčeli pro pohodlné vítězství 42:27 i přesto, že dali příležitost všem převážně mladším hráčům z kádru.

Michal Brůna, trenér Karviné, byl spokojený jak s přesvědčivou výhrou, tak zapojením všech hráčů. „Zápas splnil účel, v jaký jsme doufali, zahráli si mladí kluci z širšího kádru a dokráčeli jsme k poklidnému vítězství.“

Zcela opačně přirozeně hodnotili zápas domácí. „Z naší strany jednoznačná nespokojenost s výkonem, byla tam velká série technických chyb, po kterých jsme inkasovali snadné góly z rychlých protiútoků a soupeř nám hodně odskočil. Nefungovala nám absolutně obrana tak, jak jsme chtěli, byla špatná spolupráce dvojic hráčů. Karviná hrála vysunutou obranu a my jsme se v útočné fázi nedokázali prosazovat. Za mě tedy velká nespokojenost vepředu i vzadu. Od tohoto musíme rychle opustit,“ řekl trenér Maloměřic Vít Musil.

Zdroj: handball.cz