Skvělý druhý poločas přinesl důležitý bod z Frýdku-Místku

PEPINO SKP FRÝDEK-MÍSTEK – SHC MALOMĚŘICE BRNO 30 : 30 (17:12) 

Podobně, jako v prvním zápase, byly role rozdělené také ve Frýdku-Místku. Maloměřice musí bojovat o každý bod a odrazem toho bylo i jejich první střetnutí v Play-out. Brněnský celek totiž ještě patnáct minut před koncem utkání prohrával o pět gólů, nakonec nebyl daleko od vítězství. Body se ve Frýdku na úvod soutěže dělily.

Na začátku utkání domácí házenkáři, za které letos vůbec poprvé nastoupil také Tomáš Sklenák, vedli 2:0, na přelomu první a druhé desetiminutovky ale otočili stav ve prospěch Maloměřic svými góly Lukáš Koubek a Dan Korger. Po čtvrthodině hry a dvou brankách Martina Hrachovce platilo znovu vyrovnané skóre (6:6) a za delší konec provazu tahali od té chvíle až do konce poločasu domácí. Mathias Choleva upravil stav na 10:8, o pár minut později vstřelil dva góly za sebou Adam Gřešek a zvýšil náskok Frýdku na pět branek. Maloměřice stihly sice opakovaně snížit, po poločase ale bylo jasné, že právě pětigólové manko budou muset „Mamuti“ stáhnout.

To se dlouho nedařilo, Frýdek bezpečné vedení udržoval, v osmatřicáté minutě dokonce Vojtěch Petrovský ze sedmimetrového hodu zvýšil na 23:16. Ztrátu mírně stáhli Lukáš Koubek a Michal Dostalík, necelých dvacet minut před koncem utkání snížil Filip Jung na 20:25 z pohledu hostů. Velký zlom nastal v poslední čtvrthodině. Domácí Jan Mucha sice upravil stav na 27:22, na dlouhou dobu to byla ale poslední střela, který spadla do sítě Maloměřic. Naproti tomu hostující hráči začali postupně gól po gólu ukrajovat z vedení Frýdku, až Dan Korger vyrovnal na 27:27 a o minutu později Jan Hliničan dokonal famózní comeback, na což musel time-outem zareagovat domácí trenér, Daniel Valo. Po něm se vrátil Frýdek na chvíli do jednobrankového vedení, které si ale hned vzaly Maloměřice díky dvou brankám Libora Horuta zpět. V posledních vteřinách zachraňoval alespoň bod domácímu celku Adam Gřešek.

„Jsme se až do 45. minuty prezentovali solidním výkonem. Pozitivní bylo, že jsme postupně prostřídávali tak, že se dostali na hřiště všichni hráči. Posledních patnáct minut si ale nedovedu vysvětlit. V této pasáži jsme předvedli ostudný výkon, za který se stydím, protože jsme vyhraný zápas dokázali skoro prohrát. Vyrovnali jsme pak až v úplném závěru. Hráči už si zřejmě mysleli, že mají zápas vyhraný. Polevili jsme v koncentraci. Dělali jsme jednoduché chyby v obraně, v útoku jsme neproměnili šance. Proto jsme nakonec o výsledek trestuhodně přišli. Maloměřice mají o co hrát, takže bylo jasné, že budou bojovat až do konce. Našimi chybami jsme je sami dostali do utkání. I když máme v play out určitý náskok, takto se nemůžeme prezentovat. Už před začátkem této části soutěže jsem říkal, že budeme chtít každý zápas vyhrát,“ litoval ztraceného bodu a výkonu v závěru utkání domácí trenér Daniel Valo.

O mnoho spokojenější byl trenér Maloměřic, David Novotný. „Kluci odvedli to, co jsme si řekli. Poměrně dlouho jsme se chystali na play out, protože jsme věděli, že do něj spadneme. S Frýdkem-Místkem jsme hráli před dvěma týdny, takže ho známe. Trochu nám to zamotal Tomáš Sklenák. Musíme přiznat, že jsme nečekali, že bude hrát. Kluky musím pochválit, protože hráli tak, jak měli. Díky tomu jsme dokázali soupeře dotáhnout. I díky tomu, že domácí trochu polevili. V prvním poločase jsme udělali hodně technických chyb a neproměnili hodně vyložených šancí. V tom byl veliký rozdíl. Kdybychom tolik nechybovali, tak by se to tahalo a zápas by vypadal úplně jinak.“

Zdroj:handball.cz