Všemi milovaná příprava pomalu začíná

Po čtrnáctidenním volnu od 1.7. zahájili hráči SHC Maloměřice Brno pomalu letní přípravu. I když zatím každý samostatně, dle individuálních plánů. K ostré přípravě se mužstvo sejde společně na hale dne 13.7.  

 

V rámci individuálních plánů bylo mužstvo rozděleno do tří různých skupin, s různým zaměřením a obsahem zatížení. V podstatě se tak stalo na základě výsledků testů, kterých se mužstvo účastnilo v poslední den před dovolenou. 

„Výsledky testů nám ukázaly u hráčů různé stupně zanedbanosti jejich fyzické připravenosti, částečně vzniklé nucenou přestávkou kvůli koronavirové krizi. Z těchto důvodů jsme provedli selekci hráčů do tří skupin s různým zaměřením individuální kondiční přípravy, a záleží jen na nich, jak k ní přistoupí, aby to mělo efekt. To se dozvíme hned na začátku přípravy při opakovaných testech“, sdělil trenér Vít Musil. Výsledky testů dle sdělení trenéra Musila nejsou bohužel určeny pro veřejnost a fanoušky, jediné co byl ochoten prozradit bylo, že nejtvrdším střelcem při testování byl Jirka Havlát s pivotem Janem Ipserem. Zatímco u Jirky Havláta byl tento výsledek tak trochu očekávaný, u Honzy Ipsera se jednalo jednoznačně o příjemné překvapení. 

O moc sdílnější nebyl ani kondiční trenér Josef Mlčúch. „ Já bych to moc komentovat nechtěl, každopádně výsledky nám napověděli, kde a v jakých oblastech přidat. Například odrazová síla ukázala úroveň někde na hranici juniorské reprezentace dívek ve volejbalu, což je samozřejmě málo. Každopádně máme plán přípravy, známe termínovou listinu a rozlosování, víme přesně kdy má přijít náš vrchol, a máme dost času se na to připravit.“ 

 

Jak jsme již zmínili mužstvo se sejde  společně k přípravě 13.7. v hale v Maloměřicích, kde v současné době výbor usilovně pracuje, a dokončuje budování vlastní posilovny. Po třítýdenním bloku fyzické přípravy v hale i mimo halu, přijdou na řadu balónky a herní část přípravy, na kterou se každý hráč těší, jak nám prozradil brankář Michal Mazač. „Co se týká herní přípravy tak pokud nám to koronavirová situace dovolí, absolvujeme ve dnech 14.-16.8. turnaj ve Slovinsku, kde bychom se měli střetnout s RD Izola, (umístění ve slovinské lize podobně jako SHC Maloměřice pozn.red.) potom s RD Riko Ribnica, které se umístilo na druhém místě hned za Laško Celje. Třetí účastník by měl být italský SSV Loacker Bolzano,“ upřesnil trenér Musil. O týden později absolvuje mužstvo dvoudenní turnaj na palubovce Cementu Hranice, a následně 28.8. se představí mužstvo SHC Maloměřice Brno na domácím turnaji, kde soupeři jsou zatím v jednání. To se bude jednat již o poslední přípravu, protože v dalším týdnu již startuje Extraliga, a „majlontští“ vyjíždějí k prvnímu utkání na Duklu Praha. „Lepšího soupeře na rozjezd jsme si ani nemohli přát,“ zní optimisticky z klubu.

 

Otakar Veselý