SHC Maloměřice Brno podlehly O2xyworld HBC Jičín v dramatickém utkání poslední sedmičkou po čase

13. dubna 2024, Brno – V důležitém utkání Chance Extraligy mužů ve skupině Play-out se tým O2xyworld HBC Jičín utkal se soupeřem SHC Maloměřice Brno v hale Maloměřicích. V zápase plném nervozity a dramatických momentů se týmu O2xyworld HBC Jičín podařilo vybojovat těsnou výhru 25:26 až poslední sedmičkou po vypršení hracího času.

První poločas začaly oba oslabené týmy nervózní hrou plnou chyb a nepřesností, při které se střídaly v průběžném vedení. Krošík Ondřej ze SHC Maloměřice Brno otevřel skóre, avšak Jičín rychle odpověděl. Zpočátku tahali domácí za delší konec lana, v průběhu prvního poločasu se však podařilo Jičínu překlopit vedení na svou stranu. Poločas tak skončil v poměru 13:14 ve prospěch Jičína.

Druhá část zápasu nabídla stejně napínavé okamžiky, v 6 minutě se domácím podařilo srovnat stav utkání a následně odskočit do dvoubrankového vedení 19:17. Pak ovšem až do 22 minuty přidali pouze dva góly, a tak ve 22 minutě bylo vyrovnáno 22:22. Od té doby byl tým O2xyworld HBC Jičín vždy o gól napřed, ale domácím se vždy podařilo srovnat stav. Když domácí 25 vteřin před koncem vyrovnali zdálo se, že utkání skončí spravedlivou remízou. V poslední vteřině však domácí faulovali a nařízený sedmimetrový hod Aleš Dolejší proměnil a získal tak Jičínu vítězství.  O2xyworld HBC Jičín si tak připsal dva body po vítězství 25:26 a upevnil si vedoucí místo v tabulce play out. Maloměřičtí naopak musí zapracovat na svých výkonech, aby se vyvarovali dalších ztrát v boji o zachování soutěže.

Nejvíce gólů za Maloměřice dali Kachlík 6, Horut a Škalda po 5, za Jičín to byl Hájek 8, Dolejší 7.

Ota Veselý