Hosté byli ve finiši šťastnějším týmem

SHC MALOMĚŘICE BRNO – PEPINO SKP FRÝDEK-MÍSTEK 27:28 (13:12) | 1.9.2023
Nejvíce branek:
 Koubek 5, Ipser 4 – Zbránek 6, Choleva 5, Moješcik 5
Rozhodčí: Jiří Králíček – Milan Letev
Sedmimetrové hody: 2/2 – 3/3
Vyloučení: 4:6
Diváci: 158

Zlomové momenty: Domácí si hned na úvod vypracovali dvoubrankový náskok, jenže hráči Pepina vzápětí odpověděli čtyřmi góly v řadě. Využívali přitom častého vylučování na straně Maloměřic, které za prvních devět minut hry pykaly hned třikrát. Dlouho si drželi vedení hosté, mamuti však trojicí branek před koncem úvodní půle skóre otočili. Přetahovaná pokračovala i po přestávce. Poté, co si Maloměřice vypracovaly dvoubrankový náskok, odpověděly na sedm tref hostů pouze dvěma přesnými ranami. V nesmírně vyrovnaném finiši byl šťastnější Frýdek-Místek, který ubránil poslední útok domácích i rozhodující jednobrankový náskok.

OHLASY TRENÉRŮ PO UTKÁNÍ:

„Začátek zápasu hodně ovlivnila vyloučení. Oslabení nás stála spoustu sil, ale pozitivní je, že jsme se z toho dostali a ještě stihli vyhrát první poločas,“ uvedl po utkání trenér SHC Maloměřice Brno František Urban. „Nepovedl se nám vstup do druhého poločasu. Na konci jsme se pak dopustili obrovských individuálních chyb. Při vysunuté obraně nám hráč snadno projde a díváme se na sebe, kdo koho má. Když jsme naopak zůstali zasunutí na obraně 6-0, necháme se jednoduše obstřelit. Inkasovali jsme čtyři jednoduché góly na zasunutou obranu 6-0 a tři na vysunutou. Navíc ke konci jsme neproměnili spoustu šancí. To si nemůžeme dovolit s takovým soupeřem jako je Frýdek,“ zdůraznil Urban.

Trenér celku Pepino SKP Frýdek-Místek Daniel Valo po zápase upozornil na to, že jeho svěřenci nejezdí na Majlont vyhrávat pravidelně. „Dneska jsme chtěli zápas rozhodnout dřív. Bylo to typické první soutěžní utkání. Vůbec jsme nehráli naši hru, vůbec jsme nehráli to, co jsme chtěli hrát. Tím ale nechci snižovat výkon Maloměřic. Naopak. Ohromně nám to ztížily. Za bojovnost a za to, jak hrály, si možná i bod za remízu zasloužily,“ řekl Valo.

„Nemůžeme být spokojení, ale na druhou stranu jsme šťastní za dva body. Není umění vyhrávat, když se daří a když všechno klape. Umění je vyhrát, když se to podaří, když nemáte dobrý den a my ho dneska neměli. Musím kluky pochválit za to, že věřili až do konce a bojovali. Majlontu je třeba pogratulovat za jeho výkon. Pro nás je to dneska šťastná výhra,“ konstatoval Valo.

Zajímavost zápasu: Z posledních sedmi vzájemných střetů dokázaly Maloměřice jednou remizovat, zbylých šest utkání šlo na konto Pepina.

Nejlepší střelec: Šestigólový Jan Zbránek rozehrál utkání skvěle a nastartoval Frýdek-Místek. Z prvních čtyř gólů Pepina si připsal tři přesné trefy právě on.

Co výsledek znamená: Frýdek-Místek ukázal, že jsou Maloměřice jedním z jeho oblíbených soupeřů. Dokázal potvrdit roli favorita, i když jen velmi těsně.

 

Zdroj: Handball.cz a Ota Veselý